Plants used in traditional medicine in West Africa - Ake Assi, Laurent, 1931-2014; Guinko, Sita, 1942-; Aya Lazare, Amon (Basel : Editiones Roche, 1991)
Opsomming van allerlei planten die gebruikt worden in de traditionele West-Afrikaanse geneeskunde. Inleiding, bereiding en administratieve verwerking van geneeskrachtige planten, alfabetische opsomming van de plantenfamilies en vervolgens een kennismaking met de verschillende planten. Bij elke plant de Latijnse naam, de landen en stammen waar ze in gebruik zijn, de manier waarop ze bereid worden en de kwalen waar ze voor gebruikt worden. Een mooi getekende illustratie vervolledigt het geheel. Het boek sluit af met een ruime index en een interessante boekenlijst.
Engels/Frans