Gods of myth and stone : phallicism in Japanese folk religion. - Czaja, Michael, 1911-; De Vos, George A., 1922-2010 (New York, : Weatherhill, 1974)
Een mens staat waarschijnlijk niet stil bij een mogelijke link tussen godsdienst en fallus, maar het fotomateriaal in dit boek maakt alvast duidelijk dat dit symbool van vruchtbaarheid heel veel voorkomt binnen de Japanse volksreligie. Het uitvoerige tekstmateriaal geeft de nodige uitleg bij het gebruik van dit symbool: zo gaat het o.a. over de schepping en de vraag naar een goede oogst.
Bibliography: p. 279-288.
Keywords: Gods, Japanese; Husband and wife -- Religious aspects; Husband and wife -- Japan; Phallicism