Mentawi Shaman : keeper of the rain forest - Lindsay, Charles, 1961-; Schefold, Reimar, 1938- (London : Phaidon Press, 1992)
De Metawi zijn de inheemse bewoners van Siberut, een geïsoleerd eiland van de eilandengroep Indonesië. Deze stam kan je qua levensstijl vergelijken met de Indiaanse stammen van het Braziliaanse regenwoud.