De kleuren van de geest : dans en trance in Afro-Europese tradities - Vandenbroeck, Paul, 1953- (Gent : Snoeck-Ducaju, 1997)
Een mooi overzicht van de geschiedenis van de dans, waarin o.a. aandacht wordt besteed aan de Zuiderse tarantella en de Moreskendans uit onze contreien die in Engeland beter gekend is als die prachtige Morris dance.
Catalogus gepubliceerd ter gelegenheid van de tentoonstelling "Trance dance"
Film [bij de tentoonstelling, niet bij deze publicatie]: Jef Cornelis
Keywords: Exhibitions