Crossroads of continents : cultures of Siberia and Alaska - Crowell, Aron, 1952-; Fitzhugh, William W., 1943- (Washington : Smithsonian Institution Press, 1988)
Catalogus die deel uitmaakt van een tentoonstelling georganiseerd door het bekende en prachtige Smithsonian Institute. Niet alleen stukken uit de collectie van het Smithsonian Institute waren te zien: deze tentoonstelling gaat over de inheemse volkeren van Siberië en Alaska, en dus komen er ook Russische collecties aan bod in dit boek. De tradities van deze volkeren (cultuur, jacht, geloof, ...), de intrede van "vreemden" (Russische en Amerikaanse antropologen), het moderne leven, ... komen allemaal aan bod in dit werk. Zo krijgen we bijvoorbeeld oude foto's te zien van oorlogsslagvelden en dierenoffers waarbij honden levend op palen werden gespiest.
Keywords: Eskimos -- Exhibitions -- Alaska; Ethnology -- Exhibitions -- Russia (Federation) -- Siberia; Indians of North America -- Exhibitions -- Alaska; Alaska -- Social life and customs -- Exhibitions; Siberia (Russia) -- Social life and customs -- Exhibitions