De magische dans : ontmoeting met de goden - Wosien, Maria-Gabriele, 1950-; de Looff, Paula (Bussum : De Haan, 1974)
Een heel mooi en prachtig geïllustreerd boek over de dans. Er is niet alleen de dans van de sjamaan, we worden ook attent gemaakt op de dans van de Derwisjen, de dansers bij de begrafenisstoeten in het Egypte van de farao's, de Middeleeuwse dodendans, ...