Termont - Van Thuyne, Dirk (Antwerpen : Houtekiet, 2018)
Daniël Termont is meer dan de burgemeester van een provinciehoofdstad. Hij is een fenomeen, met een naturel die bij vriend en vijand respect afdwingt. Goed tien jaar na zijn blijde intrede als dirigent van Gent en op een zucht van zijn pensioen, werd het tijd voor een memorie van toelichting. Een zoektocht naar de Daniël in Termont, naar de oorsprong van zijn passies, naar de mijlpalen in zijn leven en de hoogtes en laagtes van zijn politiek parcours. Een aantal recente schandalen wierpen een smet op het blazoen van de populaire burgervader, maar Termont vecht terug. 'Termont' schetst het verhaal van de doodgewone jongen die het als bij wonder - of toch niet? - schopte tot politiek zwaargewicht. Een kind van woonwagenbewoners die bleef staan waar hij wilde staan: met beide voeten tussen het volk.
Keywords: Termont, Daniël, -- 1953-.