The life and hard times of a Korean Shaman : of tales and the telling of tales - Kendall, Laurel, 1947- (Honolulu : University of Hawaii Press, 1988)
Antropoloog Laurel Kendall vertelt in dit fictieve boek het verhaal van een Koreaanse sjamaan maar verwerkt in dit werk wel allerlei info die helemaal niet verzonnen is maar wel degelijk overeenstemt met de realiteit. Noem het dus een kennismaking met het Koreaanse sjamanisme in de vorm van een fictieverhaal.
Keywords: Asien; Shamans -- Korea (South).; Women shamans -- Korea (South).; Women -- Social conditions -- Korea (South).