Ethnological notes about the Yentsey-Ostyak (in the Turukhansk region) - Donner, Kai, 1888-1935 (Helsinki : Suomalais-Ugrilainen Seura, 1933)
Een uitgebreid werk over de Yentsey-Ostyak: hun dagelijkse leven, tochten, kleding, voedsel, jacht, visserij, communicatie, tellen, spelen, muziekinstrumenten, rendierkweek, huwelijk, geboorte, de maanden van het jaar, de sjamanen, religie, berenfestival, dieren, ...