Entwurf einer Mythologie der Jurak-Samojeden - Lehtisalo, T. (Toivo Vilho), 1887-1962 (Helsinki : Société Finno-Ougrienne, 1924)
Een boek over de mythologie van de Lappen: sagen, hemelgeesten, aardegeesten, de onderwereld, heilige dieren, heilige steden en hun geesten, tijdsgeesten, reinheid en onreinheid, de dodencultus en de tovenaar.