W.H. Rassers and the Batak magic staff - Prager, Michael; ter Keurs, Pieter; Rassers, W. H. (Willem Huibert), 1877-1973 (Leiden : Rijksmuseum voor Volkenkunde, 1998)
W.H. Rassers, groot Nederlands antropoloog, schreef dit werk rond 1940, maar vond het nooit goed genoeg om uit te geven. Hij hield het bij zich in een lade, en vulde zo af en toe de tekst eens aan met nieuwe info. Dit werk lag dus vijftig jaar lang onberoerd stof te vangen, tot Prager en ter Keurs in de archieven gingen neuzen. De Batak is een verzamelnaam van verschillende Indonesische volkeren, en één van de dingen die deze volkeren gemeen hebben is het geloof in en gebruik van een toverstaf in sommige situaties. Dit werk gaat dus over de Batak toverstaf.
Keywords: Rassers, W. H., -- 1877-1973.