Spirit bird journey - Nelson, Sarah M., 1931-2020 (Littleton, CO : RKLOG Press, 1999)
In deze fictieromn vertelt Sarah Nelson ons het verhaal van Clara, een Koreaans-Amerikaanse archeologe, die een opgraving doet in haar voorouderlijk thuisland. We lezen de ervaringen van Clara als veldarcheologe en als jonge vrouw gevangen tussen twee culturen, en Nelson vertelt ook het verhaal van Flyingbird en de neolithische mensen die in de heuvel woonden die Clara aan het opgraven is. Het boek behandelt onderwerpen als gender, sjamanisme, etnische identiteit en neolithische cultuur en is geschreven door een vooraanstaande Amerikaanse archeoloog die gespecialiseerd is in deze onderwerpen.
Keywords: Korean Americans -- Fiction; Women archaeologists -- Fiction; Korea -- Fiction