The children of the sun : a study in the early history of civilization - Perry, William James, 1887-1949 (London : Methuen, 1923)
Een heel uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de mens: jagers en landbouwers in Noord-Amerika, Oceanië en Borneo, cultuur in Indonesië en India, krijgers in Egypte en Babylonië, ...