Folk art and magic : shamanism in Korea - Covell, Alan Carter, 1952- (Seoul : Hollym Corporation Publishers, 1993)
De sjamaan brengt zichzelf in trance zodat hij ongevoelig wordt voor pijn en in contact kan komen met geesten: zo kan hij voor genezing zorgen, bescherming vragen bij de draken, communiceren met de overledenen, ...