IMSAT and ROMPAT : integrative and reductionist approaches towards understanding the effects of Chinese medicine and accupunture - Schnorrenberger, Claus C., 1937- (Freiburg i. Breisgau : Gricmed, 1990)
Schnorrenberger laat ons in dit werk kennis maken met de traditionele Chinese geneeskunde: de verschillen van aanpak tussen deze geneeskunde en de Westerse geneeskunde, het gebruik van planten, dieren, mineralen, de 5 elementen (aarde, vuur, metaal, hout en water), genezing door accupuntuur, diagnose via pols en tong, ...