Fortune-tellers and philosophers : divination in traditional Chinese society - Smith, Richard J., 1944- (Tapei : SMC Publishing Inc., 1991)
Dit boek vertelt ons de geschiedenis van waarzeggerij in China in vroegere tijden en in het moderne China. Het oude China, het Middeleeuwse China, het laatste keizerrijk komen aan bod, alsook verschillende stromingen binnen de waarzeggerij en onderwerpen als de weg van de wind en het water, het lezen van de toekomst en gesprekken met overledenen. Een heel mooi overzicht van de geschiedenis van de Chinese waarzeggerij, o.a. mooi geïllustreerd met tekeningen waarbij je het lot zou kunnen lezen uit rimpels en lijnen in het gelaat. Deels Chinese lettertekens, maar echt hinderen doen ze niet, zijn gewoon een Chinese vertaling van termen, auteursnamen, ... en eerder een aanvulling op de Engelse tekst.