De jaargetijden van de mens - Van Dongen, Paul L. F. (Leiden : Rijksmuseum voor Volkenkunde, 1987)
Een heel mooie uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling die doorging in het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden in 1987. De grote overgangsfasen in het leven van elke mens komen aan bod in dit boek: geboorte, initiatie, huwelijk en dood. India, Nieuw-Guinea, de Noord-Amerikaanse Indianen, de Inuit, Java, Japan, Thailand, China, ... We maken via tekst en foto's kennis met rituelen van over de hele wereld.