Le S de l'ange, souvenirs et suites : recherche expérimentale entre traces documentaire et textes d'art et essai, quand la fiction de mêle à l'histoire de Vaslav Nijinski (1889-1950) danseur et chorégraphe des ballets russes diagnostiqué schizophrène en 1919 - Laroque, Mathilde (Brussel : heART, 2021)
Een mengeling van essay, interview, eigen ervaringen, dagboekfragmenten, ... waarbij danseres en schrijfster Mathilde Laroque de aandacht vestigt op Vaslav Nijinsky, de meesterlijke en grensverleggende Russische choreograaf en balletdanser die in 1919 de diagnose schizofrenie kreeg, wat meteen het einde betekende van zijn loopbaan als danser. Bij het begeleidende kaartspel krijg je opdrachten of krijg je vragen rond Nijinsky (waarbij gemakshalve ook de pagina van het boek vermeld wordt waar je het antwoord kan vinden).
Keywords: Nijinsky, Vaslav, -- 1890-1950.