Autisme : vrouwen op het spectrum - Törnvall, Clara, 1976-; Popma, Jasper (Amsterdam : Uitgeverij Volt, 2023)
Waarom denkt iedereen dat Greta Thunberg haar boosheid speelt? Tot in de jaren tachtig werd autisme beschouwd als een aandoening die exclusief voorbehouden was aan jongens. Ondertussen erkent men dat er ook vele vrouwen aan autisme lijden ... en dat dit geen nieuw fenomeen is maar al lang bestaat. Törnvall kreeg zelf de diagnose autist te zijn en gaat in dit boek terug in de tijd om de geschiedenis van "vrouwen en autisme" opnieuw te bekijken door een nieuwe bril. Een aanrader voor alle autisten en hun naasten.