Zielszieken, zenuwzieken en hun verpleging - Schim van der Loeff, H. J. (Herman Johan), 1891-1844; Barnhoorn, J. A. J. (Johannes Anthonius Joseph); De Smet, J. P. (Roermond : J.J. Romen & Zonen, 1932)
Een heel uitgebreid handboek over de psychiatrische patiënt, de oorzaken en kenmerken van al deze stoornissen, de verpleging die deze patiënten vragen, de manier waarop de maatschappij kijkt naar deze mensen, ...