Psychopathia sexualis : étude médico-légale à l'usage des médecins et des juristes - von Krafft-Ebing, Richard, 1840-1902; Janet, Pierre, 1859-1947; Lobstein, René (Paris : Payot, 1958)
Een lijvig boek waarin eerst een psychologische analyse van "een normaal seksleven" wordt gemaakt, waarna aandacht besteed wordt aan thema's als sadisme, masochisme, fetisjisme, exhibitionisme, homoseksualiteit, pedofilie, ...