Opvoeding voor de geboorte - Messer-Platz, Paula, 1880-1931; Dommisse, Fré (Frédérique Carolina Wilhelmina), 1900-1971 (Amsterdam : H.J. Paris, 1933)
Opvoeding VOOR de geboorte? De titels van de hoofdstukken spreken boekdelen: "Opvoeding tot het ouderschap", "Gunstige voorwaarden voor de verwekking", "Opvoeding voor de geboorte door een juiste geesteshouding van de moeder", "Opvoeding voor de geboorte door juiste lichaamsverzorging der moeder". Alles kadert binnen het religieuze denken van 1933, het jaar van uitgave van dit boek: "Reeds alleen daaruit blijkt van welk een groot belang het is, dat een man, die naar intelligente en hoogstaande kinderen verlangt, niet een oppervlakkige, onbeduidende vrouw tot de zijne maakt. Voor hem moest het brave, maar zonder eenige ontwikkelingsmogelijkheden zijnde type van de huissloof niet in aanmerking komen, evenmin als het opgemaakte, altijd elegante vrouwtje, dat weinig hersenen, maar des te grooter kleerenkast bezit."