Medische biochemie - Florkin, Marcel, 1900-1979; Heymans, Corneille, 1892-1968; Massart, L. (Antwerpen : Standaard-Boekhandel, 1944)
Medicus Florkin en chemicus Massart hebben de handen in elkaar geslagen om dit uitgebreide werk over de biochemie te schrijven. Na een korte kennismaking met de biochemie maken we kennis met de lipiden, de protiden, de gluciden, ... Proteïnen, anabolismen, spijsverteringssappen, faeces, ... passeren allemaal de revue in dit heel volledige werk.