Persoonlijkheid en rechtspraak : leerboek der criminele psychologie en forensische psychiatrie - Wiersma, Dirk, 1899-1981 (Haarlem : H.D. Tjeenk Willink & Zoon, 1956)
Prachtig werk over de forensische psychologie en psychiatrie. In een algemene inleiding wordt gekeken naar het juridisch aspect, toerekeningsvatbaarheid, vragen bij gevangenisstraf, ... Hoofdstuk I laat ons kennismaken met enkele algemene begrippen en vervolgens wordt dieper ingegaan op verschillende temperamenten, hun kenmerken, hun symptomen, hun behandeling, hun toerekeningsvatbaarheid, ... Een waaier aan verschillende temperamenten, en de mogelijke symptomen die maken dat ze in aanraking kunnen komen met het gerecht.
1. Temperament en temperamentsafwijkingen.