L'Impulsion sexuelle - Havelock, Ellis, 1859-1939; Favez-Boutonier, Juliette, 1903-1994; Van Gennep, Arnold, 1873-1957 (Paris : Cercle du Livre Précieux, 1966)
In dit deel van de werken van Havelock besteedt de auteur uitgebreid aandacht aan de seksualiteit van de vrouw, haar wil te behagen en onderdanig te zijn, het verschil tussen man en vrouw, het sadisme en sado-masochisme, ...