L'Inversion sexuelle - Havelock, Ellis, 1859-1939; Hesnard, Angelo, 1886-1969; Van Gennep, Arnold, 1873-1957 (Paris : Cercle du Livre Précieux, 1966)
Tweede deel in de heruitgave van het volledige werk van arts, eugeneticus, schrijver, vooruitstrevende intellectuele en sociale hervormer Havelock die de menselijke seksualiteit bestudeerde. In dit geval een veel minder gedateerd werk van Havelock dat niet onderhevig is aan nieuwe uitvindingen als de pil of nieuwe inzichten: homosexualiteit is een fenomeen van alle tijden. We krijgen een heel uitgebreid historisch en geografisch en sociaal overzicht van de geschiedenis van de homoseksualiteit, en enkele punten uit de inhoudstafel hameren op vragen die altijd blijven gesteld worden: "Qu'est-ce qu'une anormalité?" en "Ce n'est pas nécessairement une maladie".