Leerboek der huidziekten - Carol, W. L. L. (Willem Lambertus Leonard), 1879-1951 (Amsterdam : Scheltema en Holkema, 1944)
Het voorwoord van de auteur is duidelijk: "Dit leerboek is in de eerste plaats bestemd voor artsen en voor hen, die arts willen worden. Bij de behandeling der stof is dan ook de nadruk gelegd op de kliniek en op die therapeutische methodes, die in het algemeen bruikbaar zijn en geen bijzonder instrumentarium of bijzondere technieken vereischen: van uitvoerige bespreking van dergelijke methodes is afgezien." 322 afbeeldingen waarvan 32 in kleuren: de ondertitel geeft meteen een beeld van dit uitgebreide leerboek.