Zur Erkenntnis des Unbewußten : und andere Schriften zur Psychoanalyse - Ferenczi, Sándor, 1873-1933; Dahmer, Helmut, 1937- (München : Kindler Verlag, 1978)
Ferenczi werd lange tijd gezien als "de kroonprins" van Freud, maar brak met diens leer toen hij de geschiedenissen over seksueel misbruik die zijn patiënten hem vertelden niet langer zag als het resultaat van fantasieën, zoals Freud dit verkondigde, maar als waar gebeurde geschiedenissen nadat hij informatie had ingewonnen bij de familie van zijn patiënten. Een heel belangrijke man wat betreft de pscyhoanalyse.