Sociale psychologie in drie dimensies - Van Leent, J. A. A. (Johan Antonius Adrianus), 1926- (Utrecht : Spectrum, 1961)
Een heel diepgaand boek over de sociale psychologie: de theorie, daaruit volgend het destileren van modellen, en vervolgens het in praktijk brengen van die modellen. Klinkt allemaal heel eenvoudig ... maar van Leent gaat diep, heel diep, en stipt vele "randgebieden" aan: de geschoolde psycholoog is ongetwijfeld blij met dit mooie overzicht ... maar voor de gewone leek is dit gedetailleerde overzicht waarschijnlijk te hoog gegrepen, die verliest zijn/haar weg in al deze onderverdelingen en schema's. Voor de geschoolde psycholoog dus.