Les enfants sauvages: mythe et réalité. Mémoire et rapport sur Victor de l'Aveyron - Malson, Lucien, 1926-2017; Itard, Jean, 1902-1979 (Paris : Union générale d'éditions, 1964)
De "enfants sauvages" uit de titel zijn, voor alle duidelijkheid, kinderen die aan hun eigen lot zijn overgelaten, verstoken zijn van elk onderwijs, moeten voorzien in hun eigen behoeften. Lucien Mason houdt zich bezig met sociale psychologie en waagt het in dit boek voor de eerste keer aandacht te hebben voor deze vergeten groep kinderen. Het werk sluit af met de tekst "Mémoire et rapport sur Victor de l'Aveyron" van Jean Itard waarin we het verhaal lezen van "le Sauvage de L'Aveyron" zoals Victor werd genoemd.
Mémoire et rapport sur Victor de l'Aveyron / par Jean Itard