Psychologie - Hofstätter, Peter R., 1913-1994 (Frankfurt am Main : Fischer Bücherei, 1958)
Een uitgebreid handboekje, voorzien van vele illustraties, dat een heel divers beeld geeft van de psychologie. Alle termen zijn alfabetisch gerangschikt: wanneer we even vlug door het werkje gaan zien we bijvoorbeeld volgende thema's aan bod komen: Aufmerksamkeit, Behaviorismus, Gefühle, Intelligenz, Persönlichkeit, Sprache, Traum, ...