Patterns of culture - Benedict, Ruth Fulton, 1887-1948 (New York : Mentor Books, 1957)
Psychologen zijn het er allemaal over eens dat de mens zoiets als primitieve driften in zich heeft, dat er in ieder van ons een soort oermens schuilt. Maar er zijn niet alleen die driften die voor een stuk ons gedrag en onze gevoelens en gedachten beïnvloeden, we worden natuurlijk ook beïnvloed door de cultuur waarin we opgroeien. Ruth Fulton Benedict is voor alle duidelijkheid geen psychologe maar één van de grootste anthropologen van haar land en tijd en legt in dit boek uit hoe bijvoorbeeld die "primitieve cultuur" van Indianen en andere volkeren hun gedrag beïnvloeden wanneer deze gaan mixen met de moderne mens.