Hier zijn wij! Dovengemeenschap in Nederland - Bouwmeester, Bea; Terpstra, Linde (Bouwmeester & Terpstra, 2022)
Hier zijn wij! .... neemt je mee in de wereld van dove mensen. Van de dovencultuur tot de Nederlandse Gebarentaal. Het vertelt aan de hand van prachtige illustraties de geschiedenis van dove mensen in Nederkland. En het geeft antwoord op veelgestelde vragen over dove mensen. Hoe werkt gebarentaal eigenlijk? Wat is dovencultuur? Wat is een naamgebaar? En hoe kom je eraan? Heeft doof-zijn ook voordelen? Hoe ervaren dove mensen de maatschappij? En hoe kan ikhet best met dove mensen praten?Dit boek is geschreven door Bea Bouwmeester en Linde Terpstra, allebei zelf dove mensen. Zij besloten dat het tijd was om hun cultuur, geschiedenis en taal voor een breder publiek toegankelijk te maken. Hier zijn wij! is - zeker ook door de frisse illustraties van Alicia Sort Leal - een laagdrempelige kennismaking met dove mensen, bedoeld voor iedereen die zich wil verrijken en wil leren over deze bijzondere en trotse gemeenschap.