Uses and abuses of psychology - Eysenck, H. J. (Hans Jürgen), 1916-1997 (Harmondsworth : Penguin Books, 1966)
Psychologie blijft een gevaarlijk beestje: je kan inderdaad deze wetenschappelijke tak makkelijk misbruiken om vijanden te elimineren of achter slot en grendel te krijgen, monddood te maken, ... De openingstitel van het boek zegt meteen genoeg: what do intelligence tests really measure?