Gezin en gemeenschap in de kibboets - Liegle, Ludwig, 1941- (Utrecht : Het Spectrum, 1974)
De Israëlische kibboets is een interessant historisch model voor collectieve opvoeding: Liegle presenteert ons in dit werk een breed opgezette analyse waarin de pedagogische en psychologische problemen van de opvoeding in een kibboets worden belicht.