Hypnosis : fact and fiction - Marcuse, F. l. (Frederic Lawrence), 1916- (Harmondsworth : Penguin Books, 1959)
De verschillende toepassingen van hypnose in de medische wereld komen ter sprake in dit boek: verdoven voor medische ingrepen, de gevaren en kritieken, de technieken, ...