Beknopte handleiding bij de diagnostische criteria van de DSM-III - Koster van Groos, G. A. S. (Lisse : Swets & Zeitlinger, 1984)
De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, kortweg de DSM, probeert via symptomen van de patiënt(e) een diagnose te stellen, waar dit vroeger veel afhankelijker was van de psychiater of psycholoog. Men probeert via dit systeem dus een zekere structuur te brengen in de verschillende ziektebeelden. Bedoeling is (en was) om tot een uniformere diagnose van de patiënt te komen, maar het laat zich raden dat tegenstanders van de "klassieke" psychiatrie dergelijke "veralgemening" graag aangrijpen om de hele psychiatrie met de grond gelijk te maken. Auteurs/vertalers waarschuwen soms (volkomen terecht) dat het niet de bedoeling is dat dit boek gebruikt wordt door de gewone leek: alleen geschoolde mensen (psychiaters, psychologen, ...) mogen dit werk gebruiken, in handen van leken of politieke regimes is dit een gevaarlijk boek, je kan niet zomaar etiketjes gaan plakken op mensen!