Zur Psychopathologie des Alltagslebens : über vergessen, versprechen, vergreifen aberglaube und irrtum - Freud, Sigmund, 1856-1939; Mitscherlich, Alexander, 1908-1982 (Frankfurt am Main : Fischer Bücherei, 1960)
Een klassieker van Sigmund Freud over het dagdagelijkse ziektebeeld van psychologische en psychiatrische patiënten: dingen vergeten, zich misdragen en bijgeloof, allemaal fenomenen die we zien opduiken bij patiënten in de psychiatrie of patiënten op de sofa bij de psycholoog.