Charakteranalyse - Reich, Wilhelm, 1897-1957 (Köln : Kiepenheuer & Witsch, 1973)
Auteur Wilhelm Reich kan je best omschrijven als een psychoanalyticus. Een vlugge kijk op de inhoudstafel levert volgende trefwoorden op: problemen van de psychoanalyse, de theorie van de analytische therapie, de techniek en de gevaren van de karakteranalyse, seksualiteit, neurosen, masochisme, emoties, schizofrenie, ... Een heel eigen kijk dus op de vorming van iemands karakter, van het stadium van jong kind naar volwassene.
Keywords: Character; Psychoanalysis