Totem und Tabu : einige Übereinstimmungen im Seelenleben der Wilden und der Neurotiker - Freud, Sigmund, 1856-1939 (Frankfurt/M : Fischer Bücherei, 1956)
Een klassieker uit de psychiatrie, waarbij Freud de gelijkenissen opzoekt tussen leden van primitieve stammen en neurotische patiënten.