Problem-solving therapy : new strategies for effective family therapy - Haley, Jay, 1923-2007 (New York : Harper Colophon Books, 1976)
Jay Haley heeft een duidelijke visie: een jongen die angst heeft voor honden, een vrouw die opeens angstaanvallen krijgt, een jong meisje dat dingen steelt bij de buren, ... Haley zegt niet dat al deze mensen individueel in therapie moeten gaan maar gelooft in gezinstherapie, een therapie waarbij alle leden van het gezin, vooral vader en moeder, hun gedrag moeten aanpassen en samen moeten werken aan een "nieuwe" omgeving die maakt dat het probleem van de jongen, de moeder, de dochter, ... vanzelf verdwijnt. In dit boek laat hij ons kennis maken met zijn visie en zijn therapieën.