Relaxen : de kunst en de wetenschap van het rusten - Kohler, Mariane, 1913-2012; Herkes, Ed (Brugge : Orion, 1972)
Een basisboek waarin eerst even voorzichtig gepolst wordt of je lichamelijk wel in staat bent om die oefeningen te doen, en vervolgens krijg je verschillende oefeningen voorgeschoteld. Bedoeling is tot rust te komen, spanningen kwijt te raken, een betere slaap te vinden, angsten te verdrijven, ... Het gaat hier om een kennismaking met yoga en foto's en tekeningen geven je extra uitleg bij de oefeningen zodat je goed weet wat je moet doen.