Wat onze handen kunnen maken : handenarbeid voor iedereen - Zechlin, Ruth, 1899-1966; Rutgers van der Loeff-Basenau, An (Anna Maria Margaretha), 1910-1990 (Amsterdam : Ploegsma, 1953)
Een pracht van een werk dat een schat aan info biedt voor therapeuten en verplegend personeel die op zoek zijn naar interessante manieren om patiënten te helpen bij het vullen van hun vrije tijd. Het boek is heel mooi geïllustreerd, is ook voorzien van twee patronen, en bestrijkt zowat alle mogelijke creatieve domeinen: breien, haken, borduren, pantoffels naaien, netten knopen, kwastjes en pompoentjes maken, werken met kralen, vlechten, weven, vlechten, leerbewerking, beschilderen van aardewerk en glaswerk, werken met papier en karton, boekbinden, houtbewerking, ...
Keywords: Manuele constructietechnologie