Fobieën : het Amsterdamse fobieënproject - van Krogten, I. A. M. H. (Deventer : Van Loghum Slaterus, 1984)
De bedoeling van dit fobieënproject was eigenlijk heel simpel: verschillende psychologen gingen op zoek naar de vraag hoe fobieën ontstaan en hoe ze in stand gehouden worden door de patiënt om zo samen tot een therapie te komen die succesvol kan zijn bij het ongedaan maken van deze fobieën. In groep weet je meer dan alleen is nu eenmaal een waarheid als een koe: leg al die bevindingen bij elkaar en dan kan je op zoek gaan naar een behandeling die veel kans maakt te slagen.
Keywords: Phobias -- Diagnosis; Repertory grid technique