De psychologie van het sociale leven : bespiegelingen over de problematiek der sociale werkelijkheid - Oldendorff, Antoine, 1912-1970 (Utrecht : Bijleveld, 1962)
Dit boek kunnen we in enkele grote luiken opdelen: ik, ik en mezelf, ik en de ander, mijn sociale rol, de sociale ruimte, de sociale levensorde, wij-zij-men, de groep, de configuratie van de groep, de leiding en het moreel. Bedoeing van dit alles: onze plaats kennen binnen "het grote geheel", de maatschappij, de wereld rondom ons.
Keywords: Sociale psychologie