Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie und verwandte Schriften - Freud, Sigmund, 1856-1939; Mitscherlich, Alexander, 1908-1982 (Frankfurt am Main : Fischer Bücherei, 1961)
In dit werkje zijn verschillende werken van Freud rond de sexualiteit bij elkaar gebundeld: naast de Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie krijgen we ook teksten van Freud te lezen over de sexuellen Aufklärung der Kinder, die kulturelle Sexualmoral und die moderne Nervosität, die infantile Sexualtheorien, ... Mitscherlich laat na lezing zijn licht even schijnen over al deze teksten.