Beknopte handleiding bij de diagnostische criteria van de DSM-IV - Koster van Groos, G. A. S. (Lisse : Swets & Zeitlinger, 1996)
Koster van Groos waarschuwt nog eens in het voorwoord: "De DSM-IV is een classificatie van de psychische stoornissen die ontwikkeld is voor gebruik bij hulpverlening, opleiding en onderzoek. De diagnostische categorieën, criteria en beschrijvingen kunnen alleen goed toegepast worden door diegenen die voldoende opleiding en ervaring hebben in het stellen van een psychiatrische diagnose. Het is van groot belang dat de DSM-IV niet op een mechanische wijze gebruikt wordt door onervaren en niet opgeleide personen." De verleiding mag dan misschien groot zijn, maar niet opgeleide personen mogen deze classificaties niet gaan gebruiken om anderen zomaar te bestempelen als pedofiel, alcoholist, kleptomaan, psychoot, ... Dit is een boek voor geschoolde psychiaters en geschoolde zorgverleners, niet voor de gewone leek !!!