Codex medicus - Simons, R. D. G. P.; Vandenbroucke, Jozue (Amsterdam : Agon Elsevier, 1964)
Simons, Vandenbroucke en hun collega's hebben hier wel een heel uitgebreid encyclopedisch werk van gemaakt: hart- en vaatziekten, bloedziekten, longziekten, ... zijn allemaal onderwerpen die je verwacht, maar een beetje verder botsen we toch op heel gespecialiseerde gebieden waar je niet meteen aan dacht: voedingsleer, allergieën, psychiatrie, geriatrie, gerechtelijke geneeskunde, ... maken van dit werk wel een heel uitgebreid naslagwerk. Heel verwonderlijk: 1175 pagina's over al deze onderwerpen ... en nergens is een illustratie te bespeuren: voor afbeeldingen moet je in andere werken op zoek gaan.