Over neurotiserende factoren - van den Berg, J. H. (Jan Hendrik), 1914-2012 (Nijkerk : Callenbach, 1966)
Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van buitengewoon hoogleraar in de fenomenologische methode en de conflictpsychologie aan de rijksuniversiteit te Leiden op 11 maart 1955