De ronde van '43 - Knap, Henri A. A. R., 1911-1986 ([Amsterdam] : Commissie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 1981)
Gedurende een eindeloos lijkende dag tijdens de Tweede Wereldoorlog fietst een man met achterop een klein joods meisje zijn kennissen en vrienden af om te proberen haar voor één nachtje veilig onder dak te brengen.
Uitg. door de CPNB ter gelegenheid van de Boekenweek 1981